Петар Нолев

Петар Нолев Основач на компанијата Mountain Solution Неговата љубов кон планината почнува од најрана возраст и од тогаш планината и природата се негов начин на живот. Неговото долгогодишно планинарско искуство го прави еден од најдобрите планински водичи во Република Македонија. Read More …

Влатко Крбалевски

Влатко Крбалевски Енергечен и страствен за здравјето и фитнесот, по потекло од висорамнините, од највисоко лоцираниот град на Балканот -Крушево. Влатко ја пронајде својата опсесија во планината. Тој се има искачено насекаде низ Националниот Парк Пелистер, и се стреми кон Read More …

Томас К. Фердинанди

Томас К. Фердинанди Томас има страст за делење на својата љубов кон искачувањето и е голем верник во тоа дека еден водич никогаш не престанува да учи и да ги подобрува своите вештини, па така преку образование, менторство, критики и Read More …

Симе Алушевски

Симе Алушевски Силен, фокусиран, посветен и грижлив, Симе Алушевски ја претставува основата на планинарското искачување. Како лиценциран водич за планинарење Симе е мотиватор кој ги предизвикува гостите да направат повеќе од тоа што самите тие мислат дека можат да го Read More …

Владимир Јанакиевски

Владимир Јанакиевски Комбинација од супер ентузијастички водич и наставник по скијање, кој успешно ги спојува двете спротивни улоги во својот професионален живот како наставник. Во лето, водич во планините, а во зима на ски терените, ги учи младите за магијата Read More …

Павлина Василевска

Павлина Василевска Павлина ја открива својата љубов кон планината во националниот парк Пелистер додека студира на Економскиот факултети и после нејзиното дипломирање таа го поминува целото свое слободно време на планина во искачување и скијање. Родена-1983 Дипломиран економист; приправник за Read More …

Игор Радичоски

Игор Радичоски Првото нешто кое секој го забележува кај Игор е неговата дружељубива природа и неговите одлични лични спобности. Тој е експерт, одличен возач на џип, планински водич, ски водич, како и планински спасител. Тој многу лесно прави се да Read More …