КАЈМАКЧАЛАН

Кајмакчалан е највисокиот врв на планината Ниџе (2.521м) и клучна позиција за време на Првата светска војна. Битката кај Кајмакчалан останала запаметена по големиот број на жртви кои ги претрпеле и двете…

Коментарите се исклучени на КАЈМАКЧАЛАН

Пелистерски Очи – Големо и Мало Езеро на Пелистер

Пелистерски Очи                                            Големо и Мало Езеро на Пелистер Тргнувајќи од претходно договорена локација во Битола, нашиот лиценциран водич во планина со теренско возило 4x4, ќе ве однесе на 8-9 часовна авантура до…

Коментарите се исклучени на Пелистерски Очи – Големо и Мало Езеро на Пелистер

Мариово и Кањонот на Црна Река

Тргнувајќи од претходно договорена локација во Битола, нашиот лиценциран водич во планина со теренско возило 4x4, ќе ве однесе на 8-9 часовна авантура низ едно од најубавите, најчистите, најеколошки и најверојатно, последни…

Коментарите се исклучени на Мариово и Кањонот на Црна Река