1. Ниже Поле – Дебел Рид – Големо Езеро

Времетраење: 3-4 часа со одмор Појдовна точка: село Ниже Поле, 1000 м.н.в. Највисока точка: Големо Езеро, 2218м.н.в. Висинска разлика:  мин: 1131метри.  макс: 2216 метри Должина на патеката: 6 км Угорнина: 1040 метри…

Коментарите се исклучени на 1. Ниже Поле – Дебел Рид – Големо Езеро

2. Инфоцентар – Палиснопје – Копанки – хотел Молика – Инфоцентар

Времетраење: 4-6 часа со одмор Појдовна точка: Инфоцентар на НП Пелистер, 1350 м.н.в. Највисока точка: Видиковец, 2000м.н.в. Опрема: Стандардна планинарска, водоотпорни чевли и јакна (пожелно) Тип на Патека: Во еден правец-кружна Тежина…

Коментарите се исклучени на 2. Инфоцентар – Палиснопје – Копанки – хотел Молика – Инфоцентар

3. Магарево – Јоргов Камен – Копанки – Молика – Магарево

Времетраење: 6-8 часа со одмор Појдовна точка: село Магарево, 1000 м.н.в. Највисока точка: Јоргов Камен , 1744м.н.в. Опрема: Стандардна планинарска, водоотпорни чевли и јакна (пожелно) Тип на Патека: Во еден правец -кружна…

Коментарите се исклучени на 3. Магарево – Јоргов Камен – Копанки – Молика – Магарево

4. Хотел Молика – Копанки – Јоргов Камен – Црвени Стени

Времетраење: 4-6 часа со одмор Појдовна точка: хотел Молика, 1430 м.н.в. Највисока точка: Црвени Стени , 1800м.н.в. Опрема : Стандардна планинарска, водоотпорни чевли и јакна (пожелно) Тип на Патека: Во еден правец…

Коментарите се исклучени на 4. Хотел Молика – Копанки – Јоргов Камен – Црвени Стени

5. Камењар – Врв Пелистер 2601 м.н.в

Времетраење: 10-12 часа со одмор Појдовна точка: хотел Молика, 1452м.н.в. Највисока точка: врв Пелистер , 2601м.н.в. Висинска разлика:  мин:1452 м.н.в. - макс: 2601м.н.в. Должина на патеката: 12 км Угорнина: 1208 метри ;…

Коментарите се исклучени на 5. Камењар – Врв Пелистер 2601 м.н.в

6. Болници – Врв Пелистер 2601 мнв

Времетраење: 10-12 часа со одмор Појдовна точка: Инфоцентар на Н.П. – 1370 м.н.в. Највисока точка: врв Пелистер - 2601 м.н.в. Висинска разлика:  мин: 1370метри.  макс: 2601метри Должина на патеката: 17 км Угорнина:…

Коментарите се исклучени на 6. Болници – Врв Пелистер 2601 мнв
6. Болници – Врв Пелистер 2601 мнв
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Широка – Врв Пелистер 2601м.н.в.

  Времетраење: 10-12 часа со одмор Појдовна точка: Инфоцентар , 1400м.н.в. Највисока точка: врв Пелистер, 2601м.н.в. Висинска разлика:  мин:1370 м.н.в. - макс: 2601м.н.в. Должина на патеката : 15 км Угорнина: 1210 метри…

Коментарите се исклучени на 7. Широка – Врв Пелистер 2601м.н.в.

8. Три дневна тура Големо Езеро – Антена – Брајчино

  Драг вљубенику во природата,Локацијата на која се наоѓаш е една од најпосетуваните дестинации на професионалните и аматерските планинари од целиот свет. Постојат повеќе причини  за тоа но најважната од сите е…

Коментарите се исклучени на 8. Три дневна тура Големо Езеро – Антена – Брајчино

9. Седумдневна тура низ Македонските Национални Паркови и Мариовскиот Регион

Ден 1 Национален Парк Маврово Пристигнување и сместување во хотел (околу 2-4 часа), вечера и ноќевање. Ден 2 Планинарење: Национален Парк Маврово - Бистра - пешачка тура до Меденица (8-10 часа предвидено…

Коментарите се исклучени на 9. Седумдневна тура низ Македонските Национални Паркови и Мариовскиот Регион