Влатко Крбалевски

Влатко Крбалевски

Енергечен и страствен за здравјето и фитнесот, по потекло од висорамнините, од највисоко лоцираниот град на Балканот -Крушево. Влатко ја пронајде својата опсесија во планината. Тој се има искачено насекаде низ Националниот Парк Пелистер, и се стреми кон поголеми цели.

vlatko-krbalevski

ОБРАЗОВАНИЕ, РАБОТНО ИСКУСТВО,СЕРТИФИКАТИ

Роден-1975
Сертификат за завршена обука за планински водач со А лиценца – издадена од Федерацијата за планински спортови на Република Македонија (ФПСМ), – член на UIAA (Меѓународната федерација за искачување и планинарство) и BMU (Балканската планинарска унија); член на планинарскиот клуб ПСК “Пелистер”.

Јазици: Македонски, Англиски, Јужнословенски јазици

Освен во планинарството тој ужива и во планинскиот велосипедизам и другите планински спортови, неговата најголема мотивација доаѓа од авантурите на поминувањето време на планина.  Искуство и учество во искачување на планини, познавање на пешачките патеки, на флората и фауната во тој регион, како и локалната историја.