Игор Радичоски

Игор Радичоски

Првото нешто кое секој го забележува кај Игор е неговата дружељубива природа и неговите одлични лични спобности.
Тој е експерт, одличен возач на џип, планински водич, ски водич, како и планински спасител. Тој многу лесно прави се да функционира беспрекорно, обрнувајќи внимание на теоретските и практичните нешта поврзани со нашите авантуристички патувања.

ОБРАЗОВАНИЕ, РАБОТНО ИСКУСТВО, СЕРТИФИКАТИ

radicovski-igor

Роден-1978
Сертификат за завршена обука за планински водач со А лиценца издадена од Федерацијата за Планински Спортови на Република Македонија (ФПСМ); Член на UIAA (Меѓународната Федерација за Искачување и Планинарство) и BMU (Балканската Планинарска Унија).
Бројни сертификати за основно и специјализирано спасување на планина, потрага и спасување во урбана средина и сертификати за учество во интернационална воена и цивилна обука со цивилно сценарио. Член на USAR (Урбана Потрага и Спасување) и на тимот за планинско спасување при Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија; Член на планинарски клуб  ПСК ”Пелистер”.

Јазици: Македонски, Англиски, Јужнословенски јазици

Неговата страст е да ги охрабрува луѓето од сите возрасти да ја разберат важноста на нашата природна средина и да ги охрабрува безбедно да ја истражуваат и заштитуваат.
Тој придонесува работите да функционираат беспрекорно со опрема и одржување на планинарскиот дом како и негово снабдување со потребните работи.