Павлина Василевска

Павлина ја открива својата љубов кон планината во националниот парк Пелистер додека студира на Економскиот факултети и после нејзиното дипломирање таа го поминува целото свое слободно време на планина во искачување и скијање.

pavlina-vasilevska
Родена-1983
Дипломиран економист; приправник за планински водич, активен учесник во многу искачувања на многу планини како во нашата држава така и на Балканот. Таа е член на планинарскиот клуб ПСК “Пелистер”, дел од Федерацијата за планинарски спортови на Република Македонија; Член на UIAA (Меѓународната федерација за искачување и планинарство) и BMU (Балканската планинарска унија).

Јазици: Англиски, Италијански, Македонски, Јужнословенски јазици

Павлина ужива во дивината и средината која ја опкружува и чувството на слобода како начин на живот што го носи со себе. Таа ќе го направи вашето искуство на планина незаборавно и секогаш ќе ве води со насмевка на своето лице.

 

Written by 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.