Време на реализација: 05.09.2017 – 09.09.2017
Учесници: ПСК ПЕЛИСТЕР – Игор Радичоски, Петар Нолев, Влатко Крбалевски, Илинка Ристевска, Зоран Балуловски
Искачувањето го направиме по повод  денот на независноста на Р.Македонија –  8ми Септеври.
Акцијата започна на 05.09 во доцните часови, тргнавајќи од Битола преку Србија, Хрватска, Словенија и пристигнување до местото Lucknerhaus 2241 мнв. На паркингот пред Lucknerhaus пристигнавме во поладневните часови на 06.09.2017 од каде и тргнавме кон планинарскиот дом Studlhutte 2801 мнв каде претходно имавме резервирано ноќевање. Планот ни беше утрото на 07.09.2017 да се искачиме до следниот дом а воедно и највисокиот дом во Австрија Еrzherzog-Johann hutte 3454 мнв и таму да преспиеме, па наредниот ден да 08.09.2017 за  денот на независноста на  Р.Македонија да го искачиме и Grossglockner. По кратка пауза во домот а и претходно анализираните временски прогнози одлучивме истиот ден да го искачиме Grossglockner 3798 мнв  и да се вратиме во домот Еrzherzog-Johann hutte. На врвот се искачивме сите 5 членови, но поради лошото време не можевме да се задржиме подолго време освен за неколку фотографии.

Written by 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.