Томас К. Фердинанди

Томас има страст за делење на својата љубов кон искачувањето и е голем верник во тоа дека еден водич никогаш не престанува да учи и да ги подобрува своите вештини, па така преку образование, менторство, критики и квалитетна работа може да биде се повеќе посветен на нашите клиенти.

tomas-ferdinandi

ОБРАЗОВАНИЕ, РАБОТНО ИСКУСТВО,СЕРТИФИКАТИ

Роден-1975
Сопственик на приватна компанија за Информациска и Комуникациска технологија
Сертификат за завршена обука за планински водач со А лиценца  -издадена од Федерацијата за планински спортови на Република Македонија(ФПСМ), член на UIAA (Меѓународната федерација за искачување и планинарство) и BMU (Балканската планинарска унија); член на планинарски клуб ПСК “Пелистер”.

Јазици: Македонски, Англиски, Јужнословенски јазици

Искуство и учество во искачување, познавање на пешачки патеки, на флората и фауната во тој регион, како и локалната историја, географија, фолклор, етнологија и култура.

 

 

Written by 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.