Еден од најдобрите начини за да се ужива во планината во зима е ски-турингот. Што добивате кога комбинирате планинарење и скијање? Ако вашиот одговор е ,,премногу напорно“ тогаш сѐ уште не сте ја откриле убавината на алпското скијање. Иако за ова е потребно многу енергија вреди да се потрудите. Ски- турингот ве води на неоткриени места за скијање да уживате во свежиот снег и спектакуларната глетка.
Ако сте спремни да ги прескокнете ски-лифтовите, газените ски патеки и да ги искусите планинските недопрени терени ќе ви биде потребна дополнителна опрема и добар водич за што ние, ви стоиме на располагање.

Широка -Врв Пелистер (2601м.н.в.)

Инфоцентар на НП Пeлистер- Палиснопје - Пресека -долина Широка - врв Пелистер Времетраење: 10-12 часа со одмор. Почетна точка: Инфоцентар на НПП 1400 мнв. Највисока точка: Врв Пелистер 2601 мнв. Висинска разлика…

Коментарите се исклучени на Широка -Врв Пелистер (2601м.н.в.)

Врвовите на Пелистер

 Врвовите на Пелистер (х.Молика - п.д.Копанки - в.Стив 2468мнв - в.Илинден 2500мнв. - в.Пелистер 2601мнв. - в.Широко Стапало 2415 мнв. - в.Партизански Врв 2349 мнв. - в.Ветерница 2420 мнв. п.д.Големо Езеро 2218…

Коментарите се исклучени на Врвовите на Пелистер