Петар Нолев

Петар Нолев Основач на компанијата Mountain Solution Неговата љубов кон планината почнува од најрана возраст и од тогаш планината и природата се негов начин на живот. Неговото долгогодишно планинарско искуство го прави…

Коментарите се исклучени на Петар Нолев

Влатко Крбалевски

Влатко Крбалевски Енергечен и страствен за здравјето и фитнесот, по потекло од висорамнините, од највисоко лоцираниот град на Балканот -Крушево. Влатко ја пронајде својата опсесија во планината. Тој се има искачено насекаде…

Коментарите се исклучени на Влатко Крбалевски

Симе Алушевски

Симе Алушевски Силен, фокусиран, посветен и грижлив, Симе Алушевски ја претставува основата на планинарското искачување. Како лиценциран водич за планинарење Симе е мотиватор кој ги предизвикува гостите да направат повеќе од тоа…

Коментарите се исклучени на Симе Алушевски

Владимир Јанакиевски

Владимир Јанакиевски Комбинација од супер ентузијастички водич и наставник по скијање, кој успешно ги спојува двете спротивни улоги во својот професионален живот како наставник. Во лето, водич во планините, а во зима…

Коментарите се исклучени на Владимир Јанакиевски

Игор Радичоски

Игор Радичоски Првото нешто кое секој го забележува кај Игор е неговата дружељубива природа и неговите одлични лични спобности. Тој е експерт, одличен возач на џип, планински водич, ски водич, како и…

Коментарите се исклучени на Игор Радичоски

Широка -Врв Пелистер (2601м.н.в.)

Инфоцентар на НП Пeлистер- Палиснопје - Пресека -долина Широка - врв Пелистер Времетраење: 10-12 часа со одмор. Почетна точка: Инфоцентар на НПП 1400 мнв. Највисока точка: Врв Пелистер 2601 мнв. Висинска разлика…

Коментарите се исклучени на Широка -Врв Пелистер (2601м.н.в.)

Врвовите на Пелистер

 Врвовите на Пелистер (х.Молика - п.д.Копанки - в.Стив 2468мнв - в.Илинден 2500мнв. - в.Пелистер 2601мнв. - в.Широко Стапало 2415 мнв. - в.Партизански Врв 2349 мнв. - в.Ветерница 2420 мнв. п.д.Големо Езеро 2218…

Коментарите се исклучени на Врвовите на Пелистер

1. Ниже Поле – Дебел Рид – Големо Езеро

Времетраење: 3-4 часа со одмор Појдовна точка: село Ниже Поле, 1000 м.н.в. Највисока точка: Големо Езеро, 2218м.н.в. Висинска разлика:  мин: 1131метри.  макс: 2216 метри Должина на патеката: 6 км Угорнина: 1040 метри…

Коментарите се исклучени на 1. Ниже Поле – Дебел Рид – Големо Езеро

2. Инфоцентар – Палиснопје – Копанки – хотел Молика – Инфоцентар

Времетраење: 4-6 часа со одмор Појдовна точка: Инфоцентар на НП Пелистер, 1350 м.н.в. Највисока точка: Видиковец, 2000м.н.в. Опрема: Стандардна планинарска, водоотпорни чевли и јакна (пожелно) Тип на Патека: Во еден правец-кружна Тежина…

Коментарите се исклучени на 2. Инфоцентар – Палиснопје – Копанки – хотел Молика – Инфоцентар

3. Магарево – Јоргов Камен – Копанки – Молика – Магарево

Времетраење: 6-8 часа со одмор Појдовна точка: село Магарево, 1000 м.н.в. Највисока точка: Јоргов Камен , 1744м.н.в. Опрема: Стандардна планинарска, водоотпорни чевли и јакна (пожелно) Тип на Патека: Во еден правец -кружна…

Коментарите се исклучени на 3. Магарево – Јоргов Камен – Копанки – Молика – Магарево