Планинарски дом Големо Езеро – Пелистер

Планинарски дом Големо Езеро – Пелистер Планинарско Спортскиот Клуб “Пелистер  поседува и одржува два планинарски домови во рамките на Националниот Парк Пелистер – Големо Езеро и Копанки. Големо Езеро 2218 м.н.в. Кога зборуваме за нас, мора да напомениме дека сите Read More …

Ски санки – Зимска Авантура

Авантура со снежни мотори (ски санки) во Националниот парк Пелистер. Истражувајте широк спектар на терени, почнувајќи од густи борови дрва до широк отворен дел. Уживајте во природната убавина на Националниот парк Пелистер и со сите негови снежни убавини на моторна Read More …

КАЈМАКЧАЛАН – Авантура која не смеете да ја пропуштите

КАЈМАКЧАЛАН – Авантура која не смеете да ја пропуштите Патот кој води до врвот Кајмакчалан е планински и достапен само со помош на теренско возило. Тоа е лош и необележан терен и препорачливо е да се посетуваа исклучиво со лиценциран Read More …

Grossglockner 3798m, 08.09.2017

Време на реализација: 05.09.2017 – 09.09.2017 Учесници: ПСК ПЕЛИСТЕР – Игор Радичоски, Петар Нолев, Влатко Крбалевски, Илинка Ристевска, Зоран Балуловски Искачувањето го направиме по повод  денот на независноста на Р.Македонија –  8ми Септеври. Акцијата започна на 05.09 во доцните часови, Read More …