1. Ниже Поле – Дебел Рид – Големо Езеро

Времетраење: 3-4 часа со одмор
Појдовна точка: село Ниже Поле, 1000 м.н.в.
Највисока точка: Големо Езеро, 2218м.н.в.
Висинска разлика:  мин: 1131метри.  макс: 2216 метри
Должина на патеката: 6 км
Угорнина: 1040 метри ; удолнина 19 метри
Опрема: Професионална, водоотпорни чевли и јакна (задолжително)
Тип на патека: Во еден правец
Тежина на патеката: Средна
Други опции: Ноќевање во планинарски дом на Големо Езеро и продолжување следниот ден.

« на 4 »

Save

Save